• BIST 11134.08
  • Altın 2614.315
  • Dolar 33.0693
  • Euro 36.1916
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 21 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

Kazancı en yüksek meslekler 2020

Kazancı en yüksek meslekler 2020
Kazancı en yüksek meslekler 2020

2019 yılında Hem erkek hem de kadın ücretli çalışanların kazançları genellikle  eğitim durumuyla doğru orantılı olarak yükseldi. Eğitim durumuna göre en yüksek  yıllık ortalama brüt kazancı yüksekokul ve üstü eğitim düzeyine sahip olanlar  elde etti. Bu eğitim düzeyinde yıllık ortalama brüt kazanç erkeklerde 78 bin 41  lira, kadınlarda 62 bin 51 lira oldu.

Ücretli çalışanların brüt kazançları ekonomik faaliyet kolu ayrımında  incelendiğinde, en yüksek yıllık ortalama kazancın 100 bin 467 lirayla bilgi ve  iletişim faaliyetleri sektöründe olduğu görüldü. Bu sektörü, 95 bin 314 lirayla  finans ve sigorta faaliyetleri izledi.

En düşük yıllık ortalama brüt kazanç 35 bin 172 lirayla konaklama ve  yiyecek hizmeti faaliyetleri sektöründe elde edildi. Bunu 38 bin 80 lirayla idari  ve destek hizmet faaliyetleri takip etti

- En düşük kazanç nitelik gerektirmeyen işlerde

Meslek grubu (ISCO 08) ayrımında en yüksek yıllık ortalama brüt  kazancı 121 bin 529 lirayla yöneticiler grubunda çalışanlar elde etti. Bu meslek  grubunu 70 bin 853 lirayla profesyonel meslek mensupları izledi. 

En düşük yıllık  ortalama brüt kazanç ise 32 bin 333 lirayla nitelik gerektirmeyen meslekler  grubunda gerçekleşti.

Cinsiyete dayalı (erkek-kadın) ücret farkı, erkek ve kadın arasındaki  ücret farkının erkek ücreti içindeki yüzdesi olarak tanımlanıyor. 

Bu gösterge,  saatlik, aylık veya yıllık ortalama düzenli brüt ücret esas alınarak, yıllık  ortalama düzenli brüt ücret kullanılarak hesaplanıyor. Cinsiyete dayalı ücret  farkı tüm eğitim düzeylerinde ve toplam düzeyde erkek ücretinin lehine  gerçekleşti.

- Araştırma 16 bin 674 iş yerinde uygulandı

Kazanç Yapısı Araştırması brüt kazançların düzeyi, yapısı ve gelişimi  konusunda, ücretli çalışanların özellikleri ayrımında bilgi derlemek amacıyla  2006 yılından itibaren AB ülkeleri ile eş zamanlı olarak 4 yıllık aralıklarla  uygulanıyor.

Son araştırma, 2018 Kasım ayı ve yıllık bilgileri referans alınarak,  2019 yılında, Avrupa Topluluğunda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki  Sınıflamasına göre, sanayi, inşaat ve hizmet sektörleri kapsanarak örnekleme  yöntemiyle seçilen 16 bin 674 iş yerinde uygulandı.

İnsanlar hayatları boyunca stresi az ama kazancı yüksek işlerde çalışmayı tercih ediyor. Fakat bir çok insan bu fırsatı yakalayamıyor. İnsanların çoğu iş beğenmeyen patronlardan ve yetişmeyen işlerde çalışıyor. Thebalancecareers yaptığı araştırmayla düşük stresli ve yüksek kazançlı meslekleri açıkladı. 

 

HEM STRESİ DÜŞÜK HEM MAAŞI GÜZEL 

Tıbbi Laboratuar Teknisyeni ortalama yıllık maaş olarak 52,300 Dolar kazanırken matematikçiler stresten uzak çalışma ortamlarında yıllık maaş olarak 88,100 Dolar kazanıyor. Ayrıca saç stilistleri yaptıkları saçlarla insanları büyülürken ortalama yıllık kazandıkları 24.800 Dolar maaşlarıyla da insanları şaşırtıyor. 

DİYETİSYENLİK REVAÇTA 

Obeziteleşen dünyada son zamanlarda kazançlarını arttıran meslek gruplarının başında diyetisyenler geliyor. Ortalama yıllık maaş olarak 60.300 Dolar kazanan diyetisyen insanların kilo problemleriyle uğraşırken stresi düşük çalışma ortamlarında işlerini yürütüyorlar. 

BİLGİSAYAR VE BİLGİ SİSTEMLERİ MÜDÜRLÜĞÜ DE STRESİ DÜŞÜK 

Bilgisayar başında iş yapmak son zamanlarda bir çok hastalığında tetikçisi olarak biliniyor. Bilgisiyarların dilini çözen Bilgisayar ve Bilgi Sistemleri Müdürü ise ortalama yıllık maaş olarak 142,500 Dolar kazanıyor. İnsanların duyu organı kulak ile uğraşan  odyologlar ise ortalama yıllık maaş olarak 75,900 Dolar kazanıyor.

 Araştırmada, iş yerinde ücret karşılığı çalışan kişiler kapsanırken,  kadınlar, ücretli çalışanların yüzde 31,7'sini oluşturdu

Bu haber toplam 1158 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.